take a break

"HIDUP UMPAMA AISKRIM NIKMATILAH IA SEBELUM IA CAIR"


Hiasilah kehidupan ini dengan gurau senda kerana ia melambangkan kehidupan yang harmoni.
Jangan jadikan diri anda ibarat sekumpulan tisu-tisu kerana tugasnya adalah untuk mengesat benda-benda yang kotor."Buah akal ialah ilmu pengetahuan,buah jiwa adalah iman dan buah fizikal ialah kemajuan".
"cinta kepada bunga akan layu,cinta kepada manusia akan berpisah 
dan cinta kepada ALLAHs.w.t akan abadi"

Wanita itu sendiri adalah rahsia 
Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. 
Sahabat yang setia bagai pewangi yangmengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.

Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah, menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakanwaktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramalkerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.

Penglihatan itu sebagai panah iblis yang berbisa, maka siapa yang mengelakkannya kerana takut padaKu, maka Aku akan menggantikannya dengan iman yang dirasakan manisnya dalam hati...SAHABAT YANG BAIK ADALAH ORANG YANG BERCAKAP BENAR, DANBUKANNYA HANYA MEMBENARKAN KATA-KATA."Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia ,umpama kaca mata yang bersinar-bersinar,tetapi tidak melihat apa-apa""Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Teruskan perjuangan kita walaupun terpaksamenghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup"

"Hidup umpama aiskrim. Nikmatilah ia sebelum cair"

My Blog List

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

take a break